Mistrz grilla wraca z nowymi pomysłami!

Program „Prosto z grilla”, emitowany w serwisie internetowym Wideo WP oraz na antenie stacji WP1, doczekał się trzeciego sezonu. 

Sukces dwóch pierwszych sezonów „Prosto z grilla” zaowocował kontynuacją programu. Przed nami 10 apetycznych odcinków, w których Kacper Salzman, wraz z towarzyszącymi mu produktami Sokołowa, będzie inspirował widzów do podjęcia kolejnych kulinarnych wyzwań. Z jego trikami i wskazówkami nawet początkujący kucharz rozwinie swoje umiejętności i zdobędzie tytuł mistrza grilla.

Sezon rozpoczniemy od wyjątkowo pysznych burgerów, np. z dodatkiem kaszanki. Następnie dowiemy się, jak przygotować perfekcyjny boczek oraz rozpływającą się w ustach golonkę duszoną w kwasie chlebowym. W finałowym odcinku na ruszt wjadą policzki wołowe. Same najlepsze smaki i aromaty – przed nami niesamowity sezon grillowy!
 

APETYT NA ORYGINALNEGO BURGERA

Trzeci sezon programu „Prosto z grilla” rozpocznie się od wielkiego kulinarnego zaskoczenia. Kacper Salzman zaprezentuje widzom znane i lubiane przez Polaków burgery, ale w zupełnie innej odsłonie. Tak pysznych smaków i aromatów na pewno nikt się nie spodziewa!

Pierwszy burger przygotowany przez mistrza grillowania Kacpra Salzmana to nie lada gratka dla wielbicieli mięsnych specjałów. Podwójna porcja przyrządzonej w nietradycyjny sposób wołowiny, zaserwowanej z chrupiącym pieczywem, pikantnym sosem i ulubionymi dodatkami – sałatą lodową i pomidora – tworzą smak doskonały, dzięki któremu smashburger ma szansę zostać królem każdej imprezy.

Drugi hamburger przygotowany przez prowadzącego tworzy kompozycję, obok której nie można przejść obojętnie. Głównym składnikiem potrawy uczynił on mięso wołowe z dodatkiem kaszanki. Zaserwował je w chrupiącej bułce z idealnie dobranymi dodatkami: majonezem, awokado, rukolą i pikantnym chutneyem z rabarbaru. Smaczniej już być nie może!

POLSKA TRADYCJA W MIĘDZYNARODOWYM TOWARZYSTWIE

Drugi odcinek programu „Prosto z grilla” udowadnia, że tradycyjne polskie specjały – kiszka ziemniaczana i biała kiełbasa – świetnie odnajdują się również w nowoczesnym wydaniu. Wszystko zależy od naszej pomysłowości i doboru idealnych dodatków.
Uwaga! Nadchodzi grill w zupełnie nowej odsłonie!

Kto jak kto, ale Kacper Salzman umie dobrze namieszać przy grillu. Odcinek rozpocznie od przygotowania kiszki ziemniaczanej, którą poda z inspirowanym greckimi tzatziki sosem twarogowym, grillowanymi pomidorkami koktajlowymi oraz pikantną salsą z jabłek.

Drugą potrawą, którą prowadzący program przygotuje na oczach widzów, będzie meksykańskie tacos z białą kiełbasą, której smak podbije ostry sos majonezowo-chrzanowy, karmelizowane jabłka i świeży ogórek. Połączenie kuchni polskiej, japońskiej i meksykańskiej? Dlaczego nie! W końcu grillowanie to pyszna zabawa, która z inspirującymi przepisami Kacpra Salzmana dopiero się rozkręca!

GRILLOWANIE W STYLU SLOW AND LOW

W trzecim odcinku „Prosto z grilla” Kacper Salzman udowodni, że odrobina cierpliwości podarowana daniom, które przyrządzamy na grillu, odwdzięcza się perfekcyjnym smakiem. Widzowie poznają metodę slow and low, czyli technikę wędzenia mięsa w niższych temperaturach.

Najnowszy odcinek „Prosto z grilla” to prawdziwa szkoła… cierpliwości. Kacper Salzman przybliży nam klasyczne techniki wędzenia, których istotą jest powolne pieczenie w niskiej temperaturze(110-150°C). Zdradzi również kilka sekretów dotyczących przyrządzania potraw na grillu węglowym. Wspólnie przygotujemy perfekcyjny boczek podany z aromatycznym sosem barbecue oraz rozpływającą się w ustach golonkę, duszoną w kwasie chlebowym, zaserwowaną z surówką colesław.
Czas na grillowy majstersztyk!

STEKI W NIETYPOWYM WYDANIU

Nowy odcinek „Prosto z grilla” to nie lada gratka dla wielbicieli steków. Zaskakujące połączenia smaków, niebanalne przepisy i praktyczne kulinarne tipy, które zainspirują każdego do samodzielnego grillowania. Gotowi na kolejną porcję wiedzy o gotowaniu na ogniu?

Ci, którzy wizualizują sobie stek jako kawał krwistej wołowiny, powinni potraktować ten odcinek jako pozycję obowiązkową. Dzięki programowi „Prosto z grilla” zobaczą go w zupełnie innej, zaskakującej odsłonie. Kacper Salzman pokaże im, jak ze steka wołowego zrobić grillowaną roladę w stylu śródziemnomorskim, którą poda z aromatyczną gremolatą i chrupiącymi grzankami. Następnie prowadzący udowodni widzom, że w przypadku steków wołowinę z łatwością możemy zastąpić wieprzowiną, zwłaszcza jeśli postawimy na schab glazurowany z dodatkiem faszerowanych ziemniaków z grilla. Brzmi pysznie? Zaczynamy!
 

SZTOSY Z GRILLA

Najnowszy odcinek programu „Prosto z grilla” jest w całości poświęcony polskiej wołowinie – policzkom i stekowi, które zostaną zaprezentowane widzom w zupełnie nowej, niezwykle aromatycznej odsłonie.

Wydaje się, że przygotowanie dobrej wołowiny na grillu jest trudne. W tym odcinku „Prosto z grilla” Kacper Salzman udowadnia, że z dobrymi składnikami i pomysłowymi przepisami z wołowiną poradzi sobie nawet początkujący kucharz. Wystarczą tylko chęci i czas poświęcony na obejrzenie programu.

Kulinarną podróż po świecie wołowiny rozpoczniemy od wspólnego przygotowania wędzonych policzków, które zostaną podane ze smażonymi warzywami: brukselką, pomidorkami koktajlowymi i zieloną cebulą. Ich absolutnym atutem będzie zaskakujący w smaku sos, który powstanie w wyniku duszenia mięsa na grillu. Drugim punktem na grillowej mapie Kacpra Salzmana będzie stek po chińsku, który zostanie podany z grillowanymi warzywami: kapustą, marchewką, czosnkiem i cebulą. Zapraszamy na wspólną grillową ucztę!