KIEŁBASA BROCKA

 

Kiełbasa z mięsa wieprzowego w naturalnym jelicie wieprzowym, wędzona i parzona. Specjalnie dobrany zestaw przypraw z gorczycą, pieprzem i delikatnie zaznaczoną nutą czosnku nadaje jej wyjątkowy smak. Doskonała zarówno na zimno, jak i po podgrzaniu. Kiełbasa o szerokim zastosowaniu kulinarnym: do smażenia, do pieczenia, do podgrzania w wodzie, do dań gotowych a także jako przekąska na zimno. W sezonie letnim szczególnie polecana na grilla.

Forma pakowania: MAP ok. 1,4 Kg

na grilla

przystawka

danie główne

Wartości odżywcze (w 100 g produktu):
energia
225 kcal
tłuszcz
19 g
cukier
0,3 g
kwasy tł. nasycone
8 g
białko
13 g
węglowodany
0,5 g
sól
2,2 g
Składniki: 
  • mięso wieprzowe 81%, woda, sól, przyprawy, aromaty, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, stabilizatory: trifosforany, difosforany, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, białko sojowe, cukier, maltodekstryna, dekstroza, barwnik: karminy, aromat dymu wędzarniczego, substancja konserwująca: azotyn sodu.
  • Możliwa obecność: mleka (łącznie z laktozą), gorczycy, glutenu, selera.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: 
  • Kiełbasa brocka
KIEŁBASA BROCKA