HOT DOGI Z PIKLOWANĄ CEBULĄ
Składniki
1 opakowanie parówek Stówek
6 bułek do hot dogów
2 czerwone cebule
3 łyżki czerwonego octu winnego
3 ogórki małosolne lub konserwowe
garść rukoli lub roszponki
1-2 łyżki prażonej cebulki
1-2 łyżki pestek słonecznika
sos majonezowy lub musztarda jako dodatek
Przygotowanie
- Cebule pokroić w plasterki, przełożyć do miski, zalać octem i odstawić na 15 minut.
- Ogórki pokroić w plasterki. Bułki przeciąć na pół, po czym włożyć na kilka minut do gorącego piekarnika. Parówki podgrzać w wodzie.
- W ciepłych bułkach umieścić parówki, roszponkę lub rukolę, plasterki ogórka i marynowaną cebulę. Hot dogi posypać prażoną cebulką i pestkami słonecznika. Podawać z sosem majonezowym lub musztardą.