Hot dogi z piklowaną cebulą

Całość
30 minut
Ilość osób
6 osób
Skomplikowanie
łatwe
Składniki: 

1 opakowanie parówek Stówek
6 bułek do hot dogów
2 czerwone cebule
3 łyżki czerwonego octu winnego
3 ogórki małosolne lub konserwowe
garść rukoli lub roszponki 
1-2 łyżki prażonej cebulki
1-2 łyżki pestek słonecznika
sos majonezowy lub musztarda jako dodatek

 

Przygotowanie: 
  1. Cebule pokroić w plasterki, przełożyć do miski, zalać octem i odstawić na 15 minut. 
  2. Ogórki pokroić w plasterki. Bułki przeciąć na pół, po czym włożyć na kilka minut do gorącego piekarnika. Parówki podgrzać w wodzie. 
  3. W ciepłych bułkach umieścić parówki, roszponkę lub rukolę, plasterki ogórka i marynowaną cebulę. Hot dogi posypać prażoną cebulką i pestkami słonecznika. Podawać z sosem majonezowym lub musztardą.