Kokos bowl

Kokos bowl
Kokos bowl
Kokos bowl
10 minut
2 osoby
łatwe
Wydrukuj
kokos-bowl-.pdf (551.68 KB)
Składniki

Sałatka:

1 garść roszponki
1/2 opakowania mini snacków pleśniowych Sokołów
1 szklanka czereśni
3 małe banany 
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki chipsów kokosowych

Dressing:

2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego
sól i świeżo mielony pieprz
 

Przygotowanie
  1. Przygotować dressing: oliwę z oliwek wymieszać z octem balsamicznym, solą i świeżo mielonym pieprzem. 
  2. Mini snacki pokroić w cienkie plasterki.
  3. Czereśnie przepołowić i po usunięciu pestek pokroić na ćwiartki. Banany obrać, pokroić w plasterki i skropić sokiem z cytryny.
  4. Chipsy kokosowe uprażyć na suchej patelni, uważając, by się nie przypaliły.
  5. Do miseczki lub rozłupanego kokosa włożyć naprzemiennie wszystkie składniki sałatki, a na koniec całość polać dressingiem.