Kokos bowl
Składniki
Sałatka:
1 garść roszponki
1/2 opakowania mini snacków pleśniowych Sokołów
1 szklanka czereśni
3 małe banany
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki chipsów kokosowych
Dressing:
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego
sól i świeżo mielony pieprz
Przygotowanie
- Przygotować dressing: oliwę z oliwek wymieszać z octem balsamicznym, solą i świeżo mielonym pieprzem.
- Mini snacki pokroić w cienkie plasterki.
- Czereśnie przepołowić i po usunięciu pestek pokroić na ćwiartki. Banany obrać, pokroić w plasterki i skropić sokiem z cytryny.
- Chipsy kokosowe uprażyć na suchej patelni, uważając, by się nie przypaliły.
- Do miseczki lub rozłupanego kokosa włożyć naprzemiennie wszystkie składniki sałatki, a na koniec całość polać dressingiem.