MAD DOG – PIKANTNY HOT DOG Z WARZYWAMI
Składniki
4 parówki z szynki Sokołów
4 bułki do hot dogów
2 ogórki konserwowe
1/2 czerwonej cebuli
2 łyżki ketchupu
1-2 liście laurowe
2-3 ziarenka ziela angielskiego
1 mała papryczka chili
kilka listków świeżej bazylii
Przygotowanie
- Parówki podgrzać w wodzie z dodatkiem 2-3 ziarenek ziela angielskiego oraz 1-2 liści laurowych. Cebulę oraz ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Papryczkę chili umyć i po usunięciu gniazda nasiennego drobno posiekać. Składniki połączyć z posiekaną kolendrą. Do warzyw dołożyć 2 łyżki ketchupu i ponownie wymieszać.
- Bułki do hot dogów przekroić na pół (nie docinając do końca) i lekko podgrzać na patelni lub w piekarniku. Pieczywo posmarować farszem. Do każdej bułki włożyć po 1 parówce. Przed podaniem hot dogi można udekorować listkami bazylii i ostrymi papryczkami chili.