PASZTET Z PASTĄ Z BIAŁEJ FASOLI I ORZECHÓW

PASZTET Z PASTĄ Z BIAŁEJ FASOLI I ORZECHÓW
15 minut
4 osoby
łatwe
Składniki

1 opakowanie pasztetu Naturrino
2 szklanki ugotowanej białej fasoli
50 g orzechów włoskich
3 ząbki czosnku
sok z 1 cytryny
1 łyżka pasty tahini
15 ml oliwy z oliwek
szczypta mielonej wędzonej papryki
1 łyżeczka soli
orzechy i natka pietruszki do dekoracji
 

Przygotowanie
  1. Pasztet pokroić w plastry. Ugotowaną białą fasolę (można zastąpić ją fasolą z puszki), orzechy włoskie, czosnek, sok z cytryny i pastę tahini zmiksować za pomocą blendera. 
  2. Do pasty dolać kilka łyżek wody, by uzyskać pożądaną konsystencję. Doprawić do smaku solą i wędzoną papryką. 
  3. Pastę przełożyć do miseczki, polać oliwą z oliwek i udekorować orzechami oraz natką pietruszki. Podawać jako dodatek do pasztetu.