TATAR Z POLĘDWICY WOŁOWEJ

TATAR Z POLĘDWICY WOŁOWEJ
30 minut
2 osoby
łatwe
Wydrukuj
Składniki

1 opakowanie polędwicy wołowej Uczta Qulinarna
2 małe szalotki
1 łyżka kaparów
2 ogórki konserwowe
1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1-2 łyżki oleju roślinnego 
2 jajka przepiórcze 
sos worcester, przyprawa uniwersalna w płynie i sos tabasco do smaku
2 grillowane kromki chleba tostowego
sól i pieprz
natka pietruszki do dekoracji
 

Przygotowanie
  1. Polędwicę posiekać lub zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Szalotki, ogórki konserwowe oraz kapary pokroić w bardzo drobną kostkę i wrzucić do dużej miski. Dodać mięso, olej i posiekaną natkę pietruszki. 
  2. Całość doprawić sosem worcester, sosem tabasco, przyprawą uniwersalną, solą i pieprzem. Do tatara można dolać odrobinę wody gazowanej. 
  3. Wszystkie składniki dokładnie mieszać do momentu, aż mięso będzie tworzyć jednolitą i błyszczącą masę. Uformować pożądany kształt na talerzu. Podawać z grillowanym pieczywem i żółtkiem. Przed podaniem udekorować natką pietruszki.