WRAPY Z PIKANTNĄ SAŁATKĄ OWOCOWĄ
Składniki
1 opakowanie szynki wędzonej Naturrino
1 opakowanie hummusu premium „Z gruntu dobre”
1 opakowanie placków do tortilli
2 łyżki chrzanu
1-2 garście roszponki
1 marchewka
1 papryka żółta
1 gruszka
1 pomarańcza
1 czerwona cebula
1 mała papryczka chili
kilka suszonych śliwek
garść posiekanej natki pietruszki
garść orzechów nerkowca
3 łyżki oleju
1 łyżka miodu
sok z 1/2 cytryny
1 łyżka sera z niebieską pleśnią
Przygotowanie
- Hummus wymieszać z chrzanem. Szynkę i marchewkę pokroić w słupki. Placki do tortilli posmarować powstałym sosem, po czym rozłożyć na nich roszponkę (kilka listków sałaty zachować do dekoracji), szynkę oraz marchewkę. Całość zwinąć i pokroić na większe kawałki.
- Przygotować sałatkę: paprykę, gruszkę, cebulę, pomarańczę, papryczkę chili (bez gniazd nasiennych) oraz śliwki pokroić w kostkę. Nerkowce uprażyć na suchej patelni i posiekać. Składniki wymieszać z posiekaną natką pietruszki. Sok z cytryny połączyć z trzema łyżkami oleju i łyżką miodu. Przygotowanym dressingiem polać sałatkę.
- Tortille podawać z sałatką. Przed podaniem potrawę udekorować roszponką i posypać serem z niebieską pleśnią.