Sebastian Olma gotuje dla wegan i wegetarian
Wakacyjna kuchnia nie musi się nam kojarzyć jedynie z pieczoną na grillu karkówką czy kiełbaskami. 22 sierpnia 2020 r. gotujący na plaży w Krynicy Morskiej Sebastian Olma pokazał pyszne potrawy na bazie sokołowskich specjałów, które mogą ucieszyć osoby niejedzące mięsa. Na miejscu towarzyszył mu Olivier Janiak z kamerami „Dzień Dobry Wakacje”.
Podczas domowych przyjęć bardzo często bywa serwowana gościom deska z wędlinami. Co jednak w sytuacji, gdy któryś z naszych gości jest wegetarianinem i nie dla niego jest tradycyjna szynka lub pasztet? Sebastian Olma pospieszył na ratunek i pokazał Olivierowi Janiakowi oraz widzom stacji TVN wędliny i inne produkty sokołowskiej marki Z Gruntu Dobre, które nie mają w swoim składzie ani odrobiny mięsa.
Materiał video z wydarzenia dostępny pod linkiem:
https://dziendobry.tvn.pl/a/sebastian-olma-i-jego-bezmiesna-kuchnia-idealna-na-wakacje-jakie-dania-zaproponowal-kucharz
Wypróbuj przepisy Sebastiana Olmy!
PRZEPISY
TORTILLA Z SOCZEWICĄ, HUMMUSEM I AWOKADO
BURGERY MIĘSNE I WEGETARIAŃSKIE
WEGAŃSKI BIGOS WARZYWNY