Święta
z sokołowską
tradycją

Wszystkie produkty Sokołowa
również te świąteczne znajdziesz
w naszych sklepach firmowych

ZOBACZ WSZYSTKIE

Spraw, by Twoje podarunki sprawiły najbliższym mnóstwo radości. Przekonaj się, że samodzielne zapakowanie prezentów może być szybkie, łatwe i bardzo efektowne!
 

TIP 1: PAPIER HANDMADE

  • Przygotuj duże arkusze matowego papieru: szarego, rysunkowego lub gazetowego.
  • Pognieć papier, zmocz wodą, a następnie delikatnie rozprostuj na płaskiej, suchej powierzchni.
  • Rozcieńcz wodą farbę plakatową i mokrym pędzlem przeciągnij po arkuszu papieru.
  • Pomalowany arkusz wysusz, prasując delikatnie żelazkiem. W miejscach, gdzie były zagniecenia, stworzy się marmurkowy efekt.

TIP 2: W DUCHU EKO

  • Kup rolkę szarego papieru i puść wodze fantazji! Możesz papierem owinąć pudełko lub postawić na asymetryczną formę.
  • Kolejnym krokiem jest owinięcie pakunku sznurkiem jutowym – barwionym lub w kolorze naturalnym.
  • Sznurek może mieć dowolną grubość i fakturę.
  • Sznurek zawiąż tradycyjnie, w formie kokardy, lub owiń nim prezent wielokrotnie, uzyskując ciekawy efekt.
  • Jako uwieńczenie aranżacji przymocuj do sznurka delikatne, zielone gałązki lub niewielkie szyszki.

TIP 3: POTĘGA MINIMALIZMU

  • Twój prezent składa się z wielu drobnych elementów? Stwórz „kosz obfitości”: włóż zawartość do wiklinowego koszyka, który zapakujesz w przezroczysty celofan i przewiążesz rafią.
  • Jeśli nie masz koszyka, wykorzystaj tekturę: wytnij z niej kwadrat i ułóż go pośrodku arkusza celofanu.
  • Na tak wykonanej tekturowej podkładce ustaw poszczególne elementy prezentu, a następnie zbierz celofan u góry i zepnij elegancką kokardą z rafii.
  • Jako dodatkowy element dekoracyjny możesz przymocować miniaturowe bombki.
WIĘCEJ ŚWIĄTECZNYCH INSPIRACJI
YEAST BREAD WITH PÂTÉ
30 min
6-8 people
difficulty

YEAST BREAD WITH PÂTÉ

FRENCH CHRISTMAS TREE WITH HAM, CHEESE AND NIGELLA
30 min
3 people
difficulty

FRENCH CHRISTMAS TREE WITH HAM, CHEESE AND NIGELLA

PANCAKES WITH BACON, SAUERKRAUT AND NUTS
20 min
3 people
difficulty

PANCAKES WITH BACON, SAUERKRAUT AND NUTS

WALNUT ROAST LOIN
30 min
6-8 people
difficulty

WALNUT ROAST LOIN

BAKED ONIONS WITH ADDITIONS
25 min
4 people
difficulty

BAKED ONIONS WITH ADDITIONS

SALAD WITH ROASTED BEET AND PORK SHOULDER
40 min
4 people
difficulty

SALAD WITH ROASTED BEET AND PORK SHOULDER