Wydrukuj
hummus-.pdf
(876.18 KB)
Hummus (pasta z ciecierzycy i miazgi sezamowej) to tradycyjne danie Bliskiego Wschodu, gdzie jego wartości odżywcze docenia się od dawna, a receptura jest przekazywana z pokolenia na pokolenie. Teraz hummus jest produkowany również w Polsce, w zakładzie w Czyżewie. Jest to produkt świeży, który charakteryzuje się 21-dniowym terminem przydatności do spożycia. Może być wykorzystywany jako składnik kanapek, dodatek do tortilli lub dip do warzyw.
Forma pakowania: INNE – foremka polipropylenowa 120 g
Zalety produktu:
- bez konserwantów
- źródło białka roślinnego
- 100% naturalnych składników
- produkt bezglutenowy
Wartości odżywcze (w 100 g produktu):
energia
356 kcal
tłuszcz
30 g
cukier
2,5 g
kwasy tł. nasycone
3,2 g
białko
7,0 g
węglowodany
14,5 g
sól
1,3 g
Nazwa produktu uregulowana prawnie
HUMMUS