HUMMUS

 

Hummus (pasta z ciecierzycy i miazgi sezamowej) to tradycyjne danie Bliskiego Wschodu, gdzie jego wartości odżywcze docenia się od dawna, a receptura jest przekazywana z pokolenia na pokolenie. Teraz hummus jest produkowany również w Polsce, w zakładzie w Czyżewie. Jest to produkt świeży, który charakteryzuje się 21-dniowym terminem przydatności do spożycia. Może być wykorzystywany jako składnik kanapek, dodatek do tortilli lub dip do warzyw.

Zalety produktu:

  • bez konserwantów
  • źródło białka roślinnego
  • 100% naturalnych składników
  • produkt bezglutenowy

do kanapek

Wartości odżywcze (w 100g produktu):
energia
356 kcal
tłuszcz
30 g
cukier
2,5 g
kwasy tł. nasycone
3,2 g
białko
7,0 g
węglowodany
14,5 g
sól
1,3 g
Składniki: 
  • ciecierzyca gotowana 42% (ciecierzyca, woda), olej rzepakowy, woda, miazga sezamowa 16%, przyprawy (w tym: kmin rzymski, czosnek, cebula), ekstrakty przypraw naturalnych, sól. Możliwa obecność: orzechów, selera.
Nazwa produktu uregulowana prawnie: 
  • HUMMUS
HUMMUS