Z okazji nadchodzących świąt wielkanocnych życzymy Państwu chwil pełnych smacznych potraw, wypełnionych szczęściem i rodzinną atmosferą. Wiele radości, optymizmu oraz najlepszych inspiracji kulinarnych i tradycyjnie pysznych produktów od Sokołowa. Ciepłych,  rodzinnych chwil życzy Sokołów!
Z okazji nadchodzących świąt wielkanocnych życzymy Państwu chwil pełnych smacznych potraw, wypełnionych szczęściem i rodzinną atmosferą. Wiele radości, optymizmu oraz najlepszych inspiracji kulinarnych i tradycyjnie pysznych produktów od Sokołowa. Ciepłych,  rodzinnych chwil życzy Sokołów!

Smaczne spotkania
z sokołowską tradycją

Wszystkie produkty Sokołowa
również te świąteczne znajdziesz
w naszych sklepach firmowych

ZOBACZ WSZYSTKIE

ornament

Sprawdzone dodatki do wędlin i mięs

Wielkanocne śniadanie to wyjątkowa uczta, którą warto celebrować z radością!

Dowiedz się, jakie dodatki najlepiej podkreślą smak Twoich ulubionych potraw.

Żurawina

Żurawina jest popularnym dodatkiem do pasztetu oraz składnikiem świątecznych   marynat i sosów.  
Jej charakterystyczny, słodko-kwaśny smak pasuje do pieczonych mięs, takich jak karkówka, schab czy polędwica. Konfitura z żurawiny to też znakomity dodatek do pieczywa, wędlin, serów oraz wielkanocnych słodkości.

chrzan
chrzan

Chrzan to prawdziwy bohater świątecznego menu. Wyrazisty, ostry smak pobudza apetyt i sprawia, że dania nabierają wyjątkowego charakteru.
Chrzan idealnie komponuje się z różnymi rodzajami wędlin, jajkami na twardo i pieczonymi mięsami. To ważny składnik aromatycznego żurku oraz wielkanocnych sosów.

Majonez
Majonez

Trudno wyobrazić sobie wielkanocne śniadanie bez majonezu!
Nic dziwnego – ten znany i lubiany dodatek o kremowej konsystencji nadaje potrawom delikatny, fantazyjny smak. Majonez pasuje do mięs, wędlin, jajek i kanapek.
Jest także ważnym składnikiem sałatki jarzynowej oraz popularnego sosu tatarskiego.

ćwikła
ćwikła

Ćwikła to apetyczne połączenie pikantności chrzanu i słodyczy czerwonych buraków.
Ten smakowity dodatek świetnie komponuje się z białą kiełbasą, szynką, boczkiem, schabem i różnego rodzaju pieczeniami. Ze względu na słodko-ostry smak i intensywny kolor, ćwikłę można wykorzystać też jako bazę wielu pomysłowych sosów,na przykład w sałatce ziemniaczano-śledziowej.

WYTRAWNA BABKA Z KABANOSAMI FRANCUSKIMI
50 min
8 osób
trudność

WYTRAWNA BABKA Z KABANOSAMI FRANCUSKIMI

Żurek
30 min
5 osób
trudność

ŻUREK

WIELKANOCNE TARTALETKI W TRZECH ODSŁONACH
30 min
12 osób
trudność

WIELKANOCNE TARTALETKI W TRZECH ODSŁONACH

WIELKANOCNA ZUPA CHRZANOWA
25 min
8 osób
trudność

WIELKANOCNA ZUPA CHRZANOWA

TARTA Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ NATURRINO
25 min
8 osób
trudność

TARTA Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ NATURRINO

PASZTECIKI Z PASZTETEM NATURRINO, KOZIM SEREM I ŻURAWINĄ
10 min
12 osób
trudność

PASZTECIKI Z PASZTETEM NATURRINO, KOZIM SEREM I ŻURAWINĄ