Smaczne spotkania
z sokołowską tradycją
Wszystkie produkty Sokołowa
również te świąteczne znajdziesz
w naszych sklepach firmowych
Smaczne spotkania
z sokołowską tradycją
Wszystkie produkty Sokołowa
również te świąteczne znajdziesz
w naszych sklepach firmowych
Szynka włoska to wyjątkowy przysmak, który często gości na stołach podczas uroczystych okazji. Charakteryzuje się niepowtarzalnym smakiem i aromatem, który wzbogaca potrawy świąteczne. Jej wykwintność sprawia, że stanowi doskonałą ozdobę każdego stołu podczas świąt. Smacznego!
Biała kiełbasa to nieodłączny element świątecznego stołu w Polsce. Cieszy się ogromną popularnością, podawana z dodatkami takimi jak chrzan czy musztarda staje się niezastąpionym elementem świątecznego menu. Smacznego!
Na stole świątecznym pasztet zajmuje szczególne miejsce, stanowiąc nieodłączny element tradycyjnej uczty. Rozpieść podniebienia gości smakowitym pasztetem z sosem tatarskim. Stawiając na ten produkt masz pewność, że czekają Cię naprawdę pyszne święta. Smacznego!
Wielkanocne śniadanie to wyjątkowa uczta, którą warto celebrować z radością!
Dowiedz się, jakie dodatki najlepiej podkreślą smak Twoich ulubionych potraw.
Żurawina jest popularnym dodatkiem do pasztetu oraz składnikiem świątecznych marynat i sosów.
Jej charakterystyczny, słodko-kwaśny smak pasuje do pieczonych mięs, takich jak karkówka, schab czy polędwica. Konfitura z żurawiny to też znakomity dodatek do pieczywa, wędlin, serów oraz wielkanocnych słodkości.
Chrzan to prawdziwy bohater świątecznego menu. Wyrazisty, ostry smak pobudza apetyt i sprawia, że dania nabierają wyjątkowego charakteru.
Chrzan idealnie komponuje się z różnymi rodzajami wędlin, jajkami na twardo i pieczonymi mięsami. To ważny składnik aromatycznego żurku oraz wielkanocnych sosów.
Trudno wyobrazić sobie wielkanocne śniadanie bez majonezu!
Nic dziwnego – ten znany i lubiany dodatek o kremowej konsystencji nadaje potrawom delikatny, fantazyjny smak. Majonez pasuje do mięs, wędlin, jajek i kanapek.
Jest także ważnym składnikiem sałatki jarzynowej oraz popularnego sosu tatarskiego.
Ćwikła to apetyczne połączenie pikantności chrzanu i słodyczy czerwonych buraków.
Ten smakowity dodatek świetnie komponuje się z białą kiełbasą, szynką, boczkiem, schabem i różnego rodzaju pieczeniami. Ze względu na słodko-ostry smak i intensywny kolor, ćwikłę można wykorzystać też jako bazę wielu pomysłowych sosów,na przykład w sałatce ziemniaczano-śledziowej.