„Prosto z grilla” ponownie inspiruje!

Pierwsza seria programu „Prosto z grilla”, w której widzowie byli zachęcani do pomysłowego grillowania, okazała się być dużym sukcesem. Dlatego też powraca on z kolejnym sezonem. Kacper Salzman, mistrz rusztu i ceniony szef kuchni, z pomocą produktów Sokołowa będzie ponownie przybliżał kulinarne triki i w fantastyczny sposób zaprezentuje, jak grillowanie może zamienić się w pyszną zabawę.

Program „Prosto z grilla” został ciepło przyjęty przez widzów. Dzięki niemu dowiedzieli się, że w grillowaniu chodzi nie tylko o rozpalenie ognia i wrzucenie mięsa na ruszt, oraz zobaczyli, jak zaskakujące pomysły i inspirujące porady zmieniają zwykłego grilla w niesamowitą kulinarną przygodę.

Sekretem Kacpra Salzmana jest korzystanie wyłącznie z najwyższej jakości składników, takich jak świeże, chrupiące warzywa, najlepsze przyprawy oraz przede wszystkim produkty Sokołowa. W programie, który rusza już 25 września 2021 r., odbiorcy dowiedzą się, jak stworzyć pachnące jesienią dania z grilla.

Warto zaznaczyć, że mistrz grilla nie sięga jedynie po produkty mięsne. Fani kuchni roślinnej również mają możliwość skorzystania z jego przepisów i wyprawienia wspaniałej uczty. W ten sposób wszyscy będą mogli doświadczyć grillowania, jakiego do tej pory nie znali.

Na drugi sezon serii „Prosto z grilla” złoży się 10 odcinków. Każdy z nich będzie dawką smacznych inspiracji, dzięki którym odbiorcy będą mogli przygotować przepyszne dania bez względu na wcześniejsze umiejętności czy wiedzę.

Program można obejrzeć w serwisie internetowym Wideo WP oraz na antenie stacji WP1.
 

PYSZNE KANAPKI PROSTO Z GRILLA

W pierwszym odcinku drugiej serii programu „Prosto z grilla” Kacper Salzman prezentuje, jak zrobić kultowe amerykańskie kanapki, obok których nie można przejść obojętnie. Za ich sukcesem stoją nie tylko doskonale dobrane dodatki, ale i najwyższej jakości mięso.

Kacper Salzman wie, jak niewielkim wysiłkiem przygotować dania idealne na grillowe przyjęcie. W najnowszym odcinku „Prosto z grilla” podpowiada, jak zrobić kanapki, po które chętnie sięgają Amerykanie. Pierwsza z nich to philly cheese steak, czyli bagietka z rostbefem, cebulą i serem. Dzięki tej wybornej potrawie możemy nauczyć się, jak używać rusztu nie tylko do grillowania, ale i do smażenia. Druga to reuben burger – kanapka z pysznym dressingiem, kiszoną kapustą, boczkiem oraz wołowiną mieloną od Sokołowa.
Konieczne przygotujcie je sami!

AROMATYCZNE SZASZŁYKI Z GRILLA

W drugim odcinku programu „Prosto z grilla” widzowie poznają przepisy na smakowite szaszłyki, które świetne
sprawdzą się na każdym domowym przyjęciu grillowym.

Nikt tak nie zachęca do grillowania jak Kacper Salzman – mistrz rusztu, który w najnowszym odcinku „Prosto z grilla” prezentuje specjały kuchni greckiej i japońskiej. Dzięki niemu z przygotowaniem greckich souvlaków, czyli niezwykle aromatycznych szaszłyków z karkówki marynowanej w cytrynie i oregano, poradzi sobie każdy, nawet początkujący kucharz. Zostaną one podane z pieczoną na specjalnym kamieniu pitą i sosem tzatziki. Drugą propozycją Kacpra Salzmana będą yakitori – japońskie szaszłyki z kurczaka. Ich smak świetnie uzupełni błyskawicznie przygotowana sałatka z wodorostów wakame i marynowanego imbiru. Dania te stworzą wyjątkowe menu, które z pewnością przypadnie do gustu domownikom i wszystkim zaproszonym gościom.

GRILL W WERSJI WEGE

Trzeci odcinek programu „Prosto z grilla” to nie lada gratka dla wielbicieli kuchni wegańskiej. Tym razem Kacper Salzman wprowadza widzów do zgłębiania smaków i aromatów dań roślinnych, po które chętnie sięgną również osoby spożywające na co dzień mięso.
Smaczniej być już nie może!

Najnowszy odcinek „Prosto z grilla” to wielka porcja warzywnych inspiracji. Na początek Kacper Salzman przygotuje grillowane pomidory faszerowane wegańskim mielonym z dodatkiem warzyw i aromatycznych przypraw. Ich zaskakujący smak z pewnością przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom potraw z grilla. W drugiej części odcinka będzie równie pysznie – widzowie poznają przepis na chrupiącą pizzę w wegańskiej odsłonie. Kulinarna satysfakcja gwarantowana!

GRILL INSPIROWANY DALEKIM WSCHODEM

Kto powiedział, że grill musi zaczynać i kończyć się na karkówce i kiełbasie? Z Kacprem Salzmanem poznacie zupełnie oblicze grillowania.
W najnowszym odcinku programu „Prosto z grilla” zaprasza wszystkich widzów w orientalną podróż do Azji.
Odpalajcie grille!

Kto jak kto, ale Kacpar Salzman wie, jak skutecznie przegonić kulinarną nudę. Co tydzień inspiruje i zachęca do odkrywania nowych smaków i aromatów. Tym razem pokazuje, jak zrobić wietnamską sałatkę z wieprzowymi kotlecikami, boczkiem, domowymi piklami i makaronem bun oraz stek podany z grillowanymi boczniakami i sałatką. Nic, tylko spróbować!