„Prosto z grilla” ponownie inspiruje!
Pierwsza seria programu „Prosto z grilla”, w której widzowie byli zachęcani do pomysłowego grillowania, okazała się być dużym sukcesem. Dlatego też powraca on z kolejnym sezonem. Kacper Salzman, mistrz rusztu i ceniony szef kuchni, z pomocą produktów Sokołowa będzie ponownie przybliżał kulinarne triki i w fantastyczny sposób zaprezentuje, jak grillowanie może zamienić się w pyszną zabawę.
Program „Prosto z grilla” został ciepło przyjęty przez widzów. Dzięki niemu dowiedzieli się, że w grillowaniu chodzi nie tylko o rozpalenie ognia i wrzucenie mięsa na ruszt, oraz zobaczyli, jak zaskakujące pomysły i inspirujące porady zmieniają zwykłego grilla w niesamowitą kulinarną przygodę.
Sekretem Kacpra Salzmana jest korzystanie wyłącznie z najwyższej jakości składników, takich jak świeże, chrupiące warzywa, najlepsze przyprawy oraz przede wszystkim produkty Sokołowa. W programie, który rusza już 25 września 2021 r., odbiorcy dowiedzą się, jak stworzyć pachnące jesienią dania z grilla.
Warto zaznaczyć, że mistrz grilla nie sięga jedynie po produkty mięsne. Fani kuchni roślinnej również mają możliwość skorzystania z jego przepisów i wyprawienia wspaniałej uczty. W ten sposób wszyscy będą mogli doświadczyć grillowania, jakiego do tej pory nie znali.
Na drugi sezon serii „Prosto z grilla” złoży się 10 odcinków. Każdy z nich będzie dawką smacznych inspiracji, dzięki którym odbiorcy będą mogli przygotować przepyszne dania bez względu na wcześniejsze umiejętności czy wiedzę.
Program można obejrzeć w serwisie internetowym Wideo WP oraz na antenie stacji WP1.
PYSZNE KANAPKI PROSTO Z GRILLA
W pierwszym odcinku drugiej serii programu „Prosto z grilla” Kacper Salzman prezentuje, jak zrobić kultowe amerykańskie kanapki, obok których nie można przejść obojętnie. Za ich sukcesem stoją nie tylko doskonale dobrane dodatki, ale i najwyższej jakości mięso.
Kacper Salzman wie, jak niewielkim wysiłkiem przygotować dania idealne na grillowe przyjęcie. W najnowszym odcinku „Prosto z grilla” podpowiada, jak zrobić kanapki, po które chętnie sięgają Amerykanie. Pierwsza z nich to philly cheese steak, czyli bagietka z rostbefem, cebulą i serem. Dzięki tej wybornej potrawie możemy nauczyć się, jak używać rusztu nie tylko do grillowania, ale i do smażenia. Druga to reuben burger – kanapka z pysznym dressingiem, kiszoną kapustą, boczkiem oraz wołowiną mieloną od Sokołowa.
Konieczne przygotujcie je sami!
PHILLY CHEESE STEAK
REUBEN BURGER
AROMATYCZNE SZASZŁYKI Z GRILLA
W drugim odcinku programu „Prosto z grilla” widzowie poznają przepisy na smakowite szaszłyki, które świetne
sprawdzą się na każdym domowym przyjęciu grillowym.
Nikt tak nie zachęca do grillowania jak Kacper Salzman – mistrz rusztu, który w najnowszym odcinku „Prosto z grilla” prezentuje specjały kuchni greckiej i japońskiej. Dzięki niemu z przygotowaniem greckich souvlaków, czyli niezwykle aromatycznych szaszłyków z karkówki marynowanej w cytrynie i oregano, poradzi sobie każdy, nawet początkujący kucharz. Zostaną one podane z pieczoną na specjalnym kamieniu pitą i sosem tzatziki. Drugą propozycją Kacpra Salzmana będą yakitori – japońskie szaszłyki z kurczaka. Ich smak świetnie uzupełni błyskawicznie przygotowana sałatka z wodorostów wakame i marynowanego imbiru. Dania te stworzą wyjątkowe menu, które z pewnością przypadnie do gustu domownikom i wszystkim zaproszonym gościom.
GRECKIE SOUVLAKI
JAPOŃSKIE YAKITORI
GRILL W WERSJI WEGE
Trzeci odcinek programu „Prosto z grilla” to nie lada gratka dla wielbicieli kuchni wegańskiej. Tym razem Kacper Salzman wprowadza widzów do zgłębiania smaków i aromatów dań roślinnych, po które chętnie sięgną również osoby spożywające na co dzień mięso.
Smaczniej być już nie może!
Najnowszy odcinek „Prosto z grilla” to wielka porcja warzywnych inspiracji. Na początek Kacper Salzman przygotuje grillowane pomidory faszerowane wegańskim mielonym z dodatkiem warzyw i aromatycznych przypraw. Ich zaskakujący smak z pewnością przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom potraw z grilla. W drugiej części odcinka będzie równie pysznie – widzowie poznają przepis na chrupiącą pizzę w wegańskiej odsłonie. Kulinarna satysfakcja gwarantowana!
POMIDORY FASZEROWANE WEGAŃSKIM MIELONYM
WEGAŃSKA PIZZA Z GRILLA
GRILL INSPIROWANY DALEKIM WSCHODEM
Kto powiedział, że grill musi zaczynać i kończyć się na karkówce i kiełbasie? Z Kacprem Salzmanem poznacie zupełnie oblicze grillowania.
W najnowszym odcinku programu „Prosto z grilla” zaprasza wszystkich widzów w orientalną podróż do Azji.
Odpalajcie grille!
Kto jak kto, ale Kacpar Salzman wie, jak skutecznie przegonić kulinarną nudę. Co tydzień inspiruje i zachęca do odkrywania nowych smaków i aromatów. Tym razem pokazuje, jak zrobić wietnamską sałatkę z wieprzowymi kotlecikami, boczkiem, domowymi piklami i makaronem bun oraz stek podany z grillowanymi boczniakami i sałatką. Nic, tylko spróbować!
WIETNAMSKA SAŁATKA BUN CHA
STEK Z BOCZNIAKAMI I SAŁATKĄ
KONKRETNE GRILLOWANIE
W najnowszym odcinku „Prosto z grilla” Kacper Salzman przygotowuje ucztę, która zaspokoi podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy.
To prawdziwa gratka dla miłośników wspólnego grillowania w rytmie slow.
W piątym odcinku drugiej serii „Prosto z grilla” prowadzący prezentuje swoje przepisy na wyrafinowane low and slow food z południa USA. Pokazuje, jak w łatwy sposób przyrządzić aromatyczne mięso pieczone w całości: rozpływającą się w ustach pieczeń z antrykotu, podaną z warzywami i sosem z borowikami, oraz karkówkę z faszerowanymi ziemniakami.
Przy takich rarytasach trudno będzie odejść od stołu!
PIECZEŃ Z ANTRYKOTU
KARKÓWKA Z FASZEROWANYMI ZIEMNIAKAMI
HAMBURGERY Z RÓŻNYCH STRON ŚWIATA
Połączenie chrupiącej bułki, wyrazistego sosu, najwyższej jakości mięsa Sokołów i oryginalnych dodatków tworzy hamburgera, który może równać się najbardziej wykwintnym potrawom z uznanych restauracji. Przekona się o tym każdy, kto obejrzy najnowszy odcinek „Prosto z grilla” i pozna mistrzowskie przepisy Kacpra Salzmana.
Kiedy myślimy o hamburgerach, przed oczami staje nam znane na całym świecie logo restauracji serwujących na szybko przekąski dla zabieganych. Dzięki Kacprowi Salzmanowi uwierzymy, że każdy z nas może przygotować własną wersję klasycznego hamburgera, która o niebo przebije popularne fast foody. Jej sekretem będą wyjątkowe dodatki, które przemycą do potrawy cały wachlarz niesamowitych smaków i aromatów.
Kucharzy, którzy postawią na burgera w wersji azjatyckiej, zaskoczy majonez śliwkowy oraz sałatka z ogórka i kapusty pak choi. Wielbicielom pikantnych smaków bardziej przypadnie do gustu hamburger w wersji węgierskiej, podany z aromatycznym relishem z papryki i kabanosów.
Którykolwiek hamburger wybierzecie, na pewno będzie pysznie!
HAMBURGER AZJATYCKI
PIKANTNY HAMBURGER WĘGIERSKI
PODRÓŻE MAŁE I DUŻE
W siódmym odcinku programu „Prosto z grilla” Kacper Salzman zaprasza widzów na grillowanie inspirowane najdalszymi zakątkami świata.
Każdemu, kto lubi podróżować kulinarnie, z pewnością przypadnie do gustu najnowszy odcinek „Prosto z grilla”. Kacper Salzman przygotuje cytrusowy schab, podany w towarzystwie orzeźwiającej salsy mandarynkowej i grillowanych ziemniaków, oraz kurczaka po jamajsku z dodatkiem aromatycznej dyni.
Nie ma na co czekać – czas rozpalać grilla!
CYTRUSOWY SCHAB
JAMAJSKI KURCZAK
GRILL NA OSTRO
W ósmym odcinku „Prosto z grilla” Kacper Salzman zmierzy się z pikantnym boczkiem i tacos z wołowiną. Jeśli kochasz pikantne jedzenie, to ten odcinek jest dla Ciebie!
Przyszedł czas na przepisy dla wielbicieli bardzo wyrazistych smaków. Dzięki mistrzowi grilla, jakim jest niewątpliwie prowadzący program Kacper Salzman, widzowie poznają dwa wyjątkowe dania inspirowane kuchnią azjatycką: pikantny boczek podany w liściu sałaty oraz tacos z wołowiną i surówką z mango i czerwonej kapusty. Pełnia smaku w pikantnym wydaniu gwarantowana!
PIKANTNY BOCZEK
TACOS Z WOŁOWINĄ
SWOJSKO I Z PRZYTUPEM
W 9. odcinku programu „Prosto z grilla” Kacper Salzman przygotuje potrawy, które zaskoczą wszystkich wielbicieli dań z grilla. Będzie totalnie swojsko, ale jednocześnie niebanalnie. Bo czy istnieje możliwość zrobienia tradycyjnego bigosu na grillu? A zupy? No pewnie, i to jak!
W najnowszym odcinku Kacper Salzman nieźle namiesza! Najpierw przygotuje flagowe polskie danie, jakim jest bigos z grzybami i suszonymi śliwkami, wykorzystując do tego niesamowity potencjał grilla. Będzie zaskakująco, pysznie i bardzo aromatycznie. Następnie pokaże, jak ugotować na grillu rozgrzewającą zupę kukurydzianą, której smak podbiją dodatkowo sokołowskie kabanosy.
Gotowi na grillowy zawrót głowy? Zaczynamy!
PODWĘDZANY BIGOS Z GRILLA
ZUPA KUKURYDZIANA Z GRILLA
ORIENT NA WIDELCU
Drugi sezon grillowania z Kacprem Salzmanem dobiega końca. Na pocieszenie mistrz grilla podzieli się z widzami daniami inspirowanymi kuchnią Indii. Tego odcinka nie można przegapić!
W ostatnim odcinku drugiej serii „Prosto z grilla” Kacper Salzman zaprezentuje dwa orientalne dania, których zadaniem będzie zabranie widzów w kulinarną podróż po aromatycznych Indiach.
Najpierw mistrz grilla pokaże, jak przyrządzić na grillu flagowe danie Hindusów – kurczaka tikka masala – marynowanej piersi kurczaka, którą poda w towarzystwie pikantnego indyjskiego sosu warzywnego. Danie wykończone kleksem jogurtu naturalnego i odrobiną świeżej kolendry przypadnie do gustu szczególnie amatorom wyrazistych smaków. Drugą potrawą, do której będzie chciał zachęcić widzów Kacper Salzman, będzie kurczak pieczony w całości. Będzie pysznie i aromatycznie! No to co, zaczynamy grillowanie?
KURCZAK TIKKA MASALA
KURCZAK PIECZONY W CAŁOŚCI